lördag 18 februari 2012

Middag Dag 33, chicken tikka masala

Middag, chicken tikka masala.

Kan lova Er att detta ÄR SÅ FANTASTISKT GOTT, ser inte ut som det kanske. Men jag lovar! Detta receptet är ett av mina absolut bästa recept, om man gillar chicken tikka masala så att säga. Kanske finns något bättre isåfall får ni gärna tipsa. Inte så spicy men man kan slänga i lite cayenne peppar om man vill hotta upp det lite. Enjoy!

CHICKEN TIKKA MASALA

600 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 msk finhackad ingefära
3 msk tikka masala currypaste
1,5 dl sötmandel (utan skal)
1 dl matyoghurt
1 dl vispgrädde
smör & salt

Skala och skär lök & vitlök i strimlor. Bryn kyckling, lök & vitlök i smör i en gryta. Krydda med lite salt.
Tillsätt tomaterna, ingefära, currypaste och sötmandel och låt koka under lock i 10 min.
Plocka upp kycklingen och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn och tillsätt yoghurt & grädde och lägg tillbaka kycklingen i såsen. Koka ytterligare i några minuter. Klart!
Servera med valfritt tillbehör. Jag brukar ha en yoghurtsås till med gurka & mynta en såkallad raita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar