lördag 17 mars 2012

D'arachide Choco



Idag bakade jag mini cupcakes, choklad med jordnötsfrosting. Mums. Blev riktigt goda ska jag tala om för Er. Om ni tycker att den är fin, kan ni gå in och rösta på den här.

D'ARACHIDE CHOCO

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt starkt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%

Sätt ugnen på 175grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst.
Smält smöret, häll i gräddfil och kaffe i smöret och rör ner i smeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och en nypa salt och vänd ner i smeten.
Bryt chokladen i bitar och smält i micron och tillsätt sedan den smälta chokladen i smeten.
Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca. 7-8 minuter för små och ca 12-15 min för stora. Låt svalna. Voila!

JORDNÖTSFROSTING

125 g jordnötssmör
125 g florsocker
60 g rumstempererat smör
200 g philadelphiaost

Rör philadelphian mjuk, tillsätt jordnötssmör, smör och rör till en smet. Tillsätt florsocker och kör ett par minuter med elvispen så den blir fin & fluffig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar